Wokpan

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wokpan kopen of vergelijken? Dat doe je hier bij de Pannen Specialist! Aziatisch koken in je eigen Hollandse koken. Al een aantal jaar is Nederland fanatiek aan het wokken geslagen. Wil jij thuis ook gaan wokken? Koop dan je wokpan bij de Pannen Specialist en het wokken kan beginnen. Bekijk hier het complete assortiment wokpannen.

Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Weergave: Lijst Rooster

Lekker wokken

Om lekker te kunnen wokken heb je een goede wokpan nodig (of een wadjan natuurlijk). De meeste wokpannen zijn 28 cm groot. Ideaal dus om verschillende ingrediënten bij elkaar te voegen en lekker te roerbakken.

Wokpan

Een wokpan is een halfronde pan die een heel stuk dieper is dan een normale koekenpan. Hierdoor zakt het eten altijd naar beneden en blijven de randen van de wokpan schoon. Bij een wokpan heeft de pan een lange steel. Hierdoor kan het eten makkelijk door elkaar worden geschud. De wokpan komt oorspronkelijk uit China. De wokpan wordt voornamelijk gebruikt om voedsel te roerbakken maar kan ook andere manieren gebruikt worden zoals: stomen, stoven, braden, blancheren, frituren of roken. Sommige wokpannen in ons assortiment zijn geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook inductie.

Wadjan

De wadjan heeft in plaats van de lange steel twee oortjes aan de zijkant van de pan en komt oorspronkelijk uit Indonesië.