Koekenpan

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Koekenpan kopen of vergelijken? Dat doe je hier bij de Pannen Specialist! Een eitje bakken, vlees braden of pannenkoeken bakken. Je bereidt het allemaal in de koekenpan. Zonder koekenpan is je pannencollectie dan ook niet compleet. Met bijna 70 verschillende soorten koekenpannen kan je voor het kopen van een nieuwe koekenpan altijd bij de Pannen Specialist terecht. Bekijk alle koekenpannen hieronder en kies jouw ideale koekenpan.

Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Weergave: Lijst Rooster

De koekenpan

Als we het hebben over de meest gebruikte pan in een Nederlands huishouden dan is met stipt op nummer 1 de koekenpan. De koekenpan is voor veel verschillende gerechten te gebruiken en wordt daarom als de ideale pan beschouwd. De koekenpan is een lage, platte pan met een steel eraan vast. De meeste huishoudens hebben vaak wel drie verschillende soorten koekenpannen in huis omdat ze simpelweg aan 1 koekenpan gewoon niet genoeg hebben.

Soorten koekenpan

De koekenpan is er in verschillende soorten en maten. Voor het bakken van een eitje is het gebruikelijk om een koekenpan van 20 cm te gebruiken en voor het braden van een lekker stukje vlees wordt vaak een grotere koekenpan gebruikt van 28 cm. Er zijn in principe drie verschillende soorten koekenpannen te onderscheiden. Dit zijn: de koekenpan met een antiaanbaklaag, de koekenpan met een keramische laag en de koekenpan zonder antiaanbaklaag.

Welke koekenpan

De koekenpan met antiaanbaklaag wordt vaak gebruikt voor het bakken van eitje, aardappelen en groenten. Voor het bakken in deze pan heb je relatief weinig olie of boter nodig. De keramische koekenpan is hittebestendiger en milieuvriendelijker. Daarnaast krijg je op deze pannen ook veel minder snel krassen. De keramische koekenpan is uitermate geschikt voor het braden van vlees. De koekenpan zonder antiaanbaklaag is geschikt voor het dichtschroeien van gevogelte. De meeste koekenpannen in ons assortiment zijn van het merk Tefal, maar er zijn ook koekenpannen te vinden van de merken: Tristar en Fagor.